Stepperbike is het beste te vergelijken met een fitness-stepper, maar dan op wielen. Je stept heen en weer op 2 ergonomische voetplanken die verbonden zijn met een kettingaandrijving op het achterste wiel. Je verplaatst je gemakkelijk en door de verticale lichaamspositie blijft je ruggengraat mooi in evenwicht. Het is een zeer complete en plezierige lichaamsbeweging. De Stepperbike kan je als vervoermiddel en/of als een volwaardige outdoor-training gebruiken zodat je zelf bepaalt of je gaat voor woon/werk verkeer of voor je plezier of een intensieve training.

Technisch :
De lage instap maakt het gebruik voor jong en oud makkelijk.
Het stuur is in de hoogte verstelbaar en inclineerbaar.
Het revolutioneer voetplank-hefboom effect is afhankelijk van waar je voeten op de planken staan.
Sta je vooraan, dan heb je een uitstekende stepper-controle en ga je meestal voor rustig steppen.
Sta je verder achteraan, dan verleng je de hefboom en kan je makkelijker jouw lichaamsgewicht en kracht omzetten in snelheid.
Hoe verder je naar achter staat hoe meer snelheid je kan maken. Aan jou de keuze door simpelweg je sta-positie te veranderen.
De Stepperbike beschikt over het vrije loop systeem waardoor je de mogelijkheid hebt om, indien gewenst, niet continu te moeten trappen of m.a.w. je kan op de voetplanken al bollend stil blijven staan.
Voorzien van 7 Shimano Nexus versnellingen, vrij van onderhoud.

Trainingseffect :
Biomechanisch is de Stepperbike fantastisch en meer dan waarschijnlijk evenaart geen enkel ander outdoor toestel deze uitermate gezonde beweging waarbij alle spieren aan bod komen. Gewrichten, basisspieren, antagonisten (tegenovergestelde spieren dan de werkende) en diepliggende spieren zorgen voor een perfecte spierbalans tussen quadriceps, hamstrings, kuitspieren, scheenbenen, achillespezen, gluteus (bilspieren) en andere.
Door de rechtstaande stephouding verstevig je eveneens jouw buik- schuinbuik-, diepliggende, stabiliteits- en lage rugspieren, beter genoemd de core training. Ook de spieren van je bovenlichaam worden verstevigd en versterkt.
Door de achterwaartse beweging (tegenovergestelde beweging dan bij het fietsen) is het voor de dames een echte cellulitis killer. Strakke billen en een stevig kontje zijn de kenmerken van dames die regelmatig gebruik maken van de 3G Stepperbike.
Energetisch gezien levert het een persoon met een lichaamsgewicht van 65 kilogram een calorieverbruik van ongeveer 125 calorieën per 15 minuten gebruik* of een equivalent van 500 calorieën op uurbasis. (*dit komt overeen met het verbruik van 15 minuten lopen aan een intensiteit van 9 km/uur, maar dan wel zonder schokken noch belasting op de gewrichten)
De kniebuiging (radius) beperkt zich tot maximum 30 à 35 graden, wat voor de omliggende spieren en gewrichten van de knie zeer versterkend werkt zonder belasting.
Voor mensen met een gevoelige rug zijn onze modellen met dikke banden zeer schokabsorberend en hebben een uitstekende schokdemping en rebound effect wat de rugspieren en -wervels ten goede komt.
De intensiteit van de Stepperbike ligt hoger dan bij het fietsen en iets lager dan bij het hardlopen, maar je kan wel veel langer steppen dan hardlopen.

Samengevat, de Stepperbikebeweging is heel leuk en is een volwaardige beweging waardoor het hele lichaam wordt versterkt zonder belasting van de gewrichten.

Heb je interesse? Laat het mij graag weten. We zijn de officiële verdeler voor Benelux en zijn zelf fervente gebruikers.

Robby Bruyninx +32(0)474 963358. Park Diamant 17, B. 2590 Berlaar (op afspraak).

Prijs vanaf €949 afhankelijk van de gekozen opties.

Klik hier voor meer informatie.