3G Stepperbike

Wat is het ?

3G Stepperbike is het beste te vergelijken met een fitness-stepper, maar dan op wielen. Je stept heen en weer op 2 ergonomische voetplanken die verbonden zijn met een kettingaandrijving op het achterste wiel.
Je verplaatst je gemakkelijk en door de verticale lichaamspositie blijft je ruggengraat mooi in evenwicht. Het is een zeer complete en plezierige lichaamsbeweging.

De Stepperbike kan je als vervoermiddel en/of als een volwaardige outdoor-training gebruiken zodat je zelf bepaalt of je gaat voor woon/werk verkeer of voor je plezier of een intensieve training.

Technisch :

De lage instap maakt het gebruik voor jong en oud makkelijk.
Het stuur is in de hoogte verstelbaar en inclineerbaar.

Het revolutioneer voetplank-hefboom effect is afhankelijk van waar je voeten op de planken staan. 
Sta je vooraan, dan heb je een uitstekende stepper-controle en ga je meestal voor rustig steppen.
Sta je verder achteraan, dan verleng je de hefboom en kan je makkelijker jouw lichaamsgewicht en kracht omzetten in snelheid.
Hoe verder je naar achter staat hoe meer snelheid je kan maken. Aan jou de keuze door simpelweg je sta-positie te veranderen.

De Stepperbike beschikt over het “vrije loop systeem” waardoor je de mogelijkheid hebt om, indien gewenst, niet continu te moeten trappen of m.a.w. je kan op de voetplanken al bollend stil blijven staan.

De volwassen modellen zijn voorzien van 7 Shimano versnellingen

Trainingseffect :

Biomechanisch is de Stepperbike fantastisch en meer dan waarschijnlijk evenaart geen enkel ander “outdoor” toestel deze uitermate gezonde beweging waarbij alle spieren aan bod komen.

Gewrichten, basisspieren, antagonisten (tegenovergestelde spieren dan de werkende) en diepliggende spieren zorgen voor een perfecte spierbalans tussen quadriceps, hamstrings, kuitspieren, scheenbenen, achillespezen, gluteus (bilspieren) en andere.

Door de rechtstaande stephouding verstevig je eveneens jouw buik- schuinbuik-, diepliggende, stabiliteits- en lage rugspieren, beter genoemd de “core training”.   

Ook de spieren van je bovenlichaam worden verstevigd en versterkt.

Door de achterwaartse beweging (tegenovergestelde beweging dan bij het fietsen) is het voor de dames een echte “cellulitis killer”. Strakke billen en een stevig kontje zijn de kenmerken van dames die regelmatig gebruik maken van de 3G Stepperbike.

Energetisch gezien levert het een persoon met een lichaamsgewicht van 65 kilogram een calorieverbruik van ongeveer 125 calorieën per 15 minuten gebruik* of een equivalent van 500 calorieën op uurbasis.
(*dit komt overeen met het verbruik van 15 minuten lopen aan een intensiteit van 9 km/uur, maar dan wel zonder schokken noch belasting op de gewrichten)

De kniebuiging (radius) beperkt zich tot maximum 30 à 35 graden, wat voor de omliggende spieren en gewrichten van de knie zeer versterkend werkt zonder belasting.

Voor mensen met een gevoelige rug zijn onze modellen met dikke banden zeer schokabsorberend en hebben een uitstekende schokdemping en rebound effect wat de rugspieren en -wervels ten goede komt.

De intensiteit van de Stepperbike ligt hoger dan bij het fietsen en iets lager dan bij het hardlopen, maar je kan wel veel langer steppen dan hardlopen.

Samengevat ; de Stepperbikebeweging is heel leuk en is een volwaardige beweging waardoor het hele lichaam wordt versterkt zonder belasting van de gewrichten.

Voordelen t.o.v. ander buiten bewegingen :

Tegenover joggen :
Geen zware belasting van je gewrichten en/of achillespezen, geen schokken die opgevangen worden door je rug en/of knieën, geen te hoge harstslag voor mensen met overgewicht.

Tegenover fietsen :
Geen zadelpijn en bij de mannen geen afsluiten van het prostaatkanaal zoals bij het fietsen.

Men vergeet vaak dat de mens van nature “niet” gemaakt is om langdurig te zitten en nog minder op een fiets waar alle schokken door je ruggenwervels worden opgevangen.

Mensen die veel fietsen hebben vaak stevige (ontwikkelde) kuiten en bovenbenen in tegenstelling tot de achterkant van de bovenbenen en de bilspieren die in verhouding weinig verstevigen. Esthetisch gezien oogt dit niet zo mooi bij de dames die veel fietsen want bij het fietsen komen de bilspieren en achterkant van de benen weinig aan bod.
Met de Stepperbike wordt je “bilzone” sterk verstevigd, het werkt als een echte “cellulitis killer”.
Gedaan met de appelsienenvel! Strakke billen en een stevig zitvlak zijn de kenmerken van dames die regelmatig gebruik maken van de Stepperbike.  

Bij alle volwassen modellen is het aluminium kader standaard en geschikt voor iedere volwassen persoon. Het is niet zoals bv. bij het fietsen dat het kader aangepast dient te zijn aan de lichaamslengte van de gebruiker. Stepperbike biedt het groot voordeel dat bijna iedereen in het gezin kan gebruik maken van dezelfde Stepperbike.

Heeft u interesse ? Neem contact met ons op en wij geven u graag de gepaste informatie. Wij zijn zelf fervente gebruikers.

U vind meer informatie op www.3gstepperbike.be

of op www.stepperbike.be

ROBBYGYM         Robby Bruyninx
03 422 52 43        0474 96 33 58